טיול עם ילדים לחו"ל כבר הפך מזמן למשהו דיי שגרתי באורך החיים שלנו.
בתור אחת שטיילה לא מעט עם הילדים בארצות הברית וקנדה, כתבתי לפני מספר שנים מדריך עם 38 טיפים ממש חשובים לטיול עם הילדים , אבל עכשיו, אחרי שהם גדלו, ביקשתי ממנויי הניוזלטר שלי וגם מחברי קבוצת הפייסבוק שלי לשתף אותנו עם טיפים שלהם.
בהכנת הכתבה השתתפו: רינת סתתיה-כהן, מירב ארווס, ענהאל לאון פרנקל, אורה ליפשיץ, אבינועם הולצר, איילת בק, אסתי גרשוני, אסנת טורני-מהרל, רונית טנא, איילת פוגל, יוספה ר.
תודה לכולם
לפני הכל – אל תשכחו לבדוק את הצ’ק ליסט לטיסה: כל המשימות שיש לעשות לפני טיול או חופשה בחו”ל.
לפני הטיול: טיפים לתכנון טיול עם ילדים
שתפו את הילדים
הילדים הם חלק מהטיול, למרות שלא הם קיבלו את ההחלטה לצאת לדרך. שתפו אותם בכל מהלך התכנון לפני היציאה מהבית. דברו איתם על היעד בו מטיילים, מה היו רוצים לראות ולחוות ואיך מכנסים את החוויות למסלול?
ילדים גדולים יכולים לתכנן אף חלק מהמסלול, הקטנים יותר יכולים להביע דעה ולהרגיש שותפים.
עם כל זה, כדאי לזכור שבטיול עם ילדים קטנים מאוד, אנחנו לא ממש שואלים את הילדים מה הם רוצים לעשות, אלא קובעים עובדות בשטח ונוסעים לפי יכולותיהם להתמודד.
תכנון המסלול
התאימו את המסלול למשפחה שלכם –מה הילדים אוהבים? מה אתם אוהבים?
הטיול הזה הוא בשביל כולם, גם בשביל ההורים, ולכן חשוב שכל אחד יחווה משהו שהוא אוהב. חפשו אטרקציות לילדים שמתאימים לכולם.
לא מצאתם אטרקציה לכל המשפחה ליום מסויים? אחד הילדים מאד מעוניין במוזיאון לילדים והשני מעדיף פארק חבלים, שווה לשקול פיצול כדי לוודא ששניהם חווים הנאה. אם אתם, ההורים, רוצים לטייל במסלול בטבע אבל הילדים קטנים מידי – מצאו מסלול שמתאים גם להם ואל תשכחו שבטיול עם ילדים קטנים הקצב איתי יותר.
בכל מקרה, חשוב מאוד שתהיה לפחות אטרקציה אחת ביום, עדיף . אם יש יותר זה נפלא אבל אחת זו חובה.
איך להיכנס בחינם למוזיאון מדע בעולם?
טיול זה לא קורס מ"כים, ולא חייבים לראות הכל. בטח לא עם ילדים. לכן תכננו מסלול מסודר, אבל גמיש.
קבעו נקודות עוגן והשאירו מספיק זמן לשינויים שיכולים להיות בשטח כמו נקודת עניין שגיליתם תוך כדי טיול, פסטיבל שבמקרה נקלעתם אליו ובא לכם להישאר או אפילו מזג אויר לא צפוי שמשבש לכם את התוכניות.
בקיצור – חשוב מאוד להכין תכנית מסודרת, אבל אל תרגישו חובה מוסרית להיצמד אליה. פשוט תזרמו וקחו הכל בקלות.
ככה מתארת את זה אסתי גרשוני:
"באופן מקרי מצאנו את הפארק הנפלא באיזור הפוקונוס בו בילינו חצי יום עם פיקניק ומתקני משחק נהדרים לילדים, וכשנסענו לפי ההמלצות לפארק קויהוגה באוהיו, גילינו בדרך חווה Lagoons Deer Park בה מגדלים צבאים מכל העולם, עופרים, טלאים וגדיים אותם ניתן להאכיל ולילדים היתה חוויה נהדרת."
שכרו כלי רכב גדול יותר
אתם מכירים את הילדים שלכם. האם הם מסוגלים להיות 24/7 יחד? איך הם מתנהגים ברכב תוך כדי נסיעה?
חשוב לשכור כלי רכב שיהיה מספיק גדול בשביל כולם ויאפשר מרחב מחייה ונשימה. אם אפשרי, קחו רכב עם יותר מקומות ישיבה ממה שצריך. לדוגמה: משפחה של 5 נפשות – מומלץ לשכור רכב מסוג מיניוואן. אם אתם 7 אנשים, מיניוואן יהיה ממש צפוף (למרות שיש בו 7 מקומות) ומומלץ לשכור וואן עם 9 מקומות. כך יש יותר מקום גם להתרווח בזמן הנסיעות וגם מספיק מקום למזוודות.
אם אתם מטיילים בקרוואן, קחו קרוואן עם יותר מקומות לינה מכמות האנשים (כתבתי על זה כאן).
ערכת בידור לילדים
מה שעושה לילדים נעים בבית יעשה להם נעים גם בחו"ל. אל תהפכו את הטיול למעבדת ניסיונות. תדאגו שיהיה נעים לכולם, כל אחד לפי גילו ורמתו.
דאגו לקחת אתכם את הבובה שהם אוהבים, משחקים מתאימים שאינם תופסים מקום, לעשות חבילת גלישה שתספיק לכולם וכו'. אם הם יכולים לכתוב ולצייר, יומן טיול יכול להיות מושלם בשבילם. למשל יומן הטיול הזה.
רשימת ציוד לחו"ל להורדה חינם >>
במהלך הטיול: איך להתנהל עם ילדים במהלך טיול
תנו להם אחריות
תנו להם תפקידים, כל אחד לפי יכולותיו. זה מוריד מכם עומס ונותן להם להרגיש אחראים וחשובים.
למשל: אחראי מים, אחראי נייר טואלט, אחראי דרכונים או כל תפקיד שנראה לכם מתאים.
בטיול קרוואנים זה יכול להיות גם: אחראי סגירת מגירות וארונות, אחראי שדואג לאפסן את השמפו וכלי הרחצה לפני התחלת נסיעה, אחראי תפעול. בקיצור, הבנתם את הרעיון.
חלקו את האנרגיה
אם מתאפשר, חלקו מיד פעם את המשאבים ההוריים כך שבכל פעם הורה אחד נותן תשומת לב לילדים והשני משוחרר לעצמו.
נצלו את ההזדמנות ללמד אותם כלכלה
בתחילת הטיול תנו להם סכום מוגדר לבזבוזים שיהיה רק שלהם כדי שיוכלו לתכנן הקניות שהיו רוצים. אנחנו נתנו לבנות שלנו סכום פעם בשבוע (תלוי באורך הטיול). הן היו צריכות לקבל החלטה בכל פעם שרצו לקנות, כי אף פעם לא ידענו מה נראה בדרך ואם שווה להוציא את הכסף עכשיו או לשמור למשהו שווה יותר בהמשך…
קיבלנו שיעור בכלכלה ושיעור בדחיית סיפוקים.
טיול ארוך עם ילדים – מספר שבועות או מספר חודשים
פעם בכמה ימים קחו הפסקה מהטיול ותדאגו ל"יום שבתון", כזה שקמים מאוחר בבוקר, לוקחים את הזמן ועושים פעילות רגועה כמו בריכה, פארק מים קטן או כל דבר קטן שלא מצריך יותר מידי אנרגיה או שלא חייבים לעשות.
באנו ליהנות
תהנו מהרגעים היפים – הכי חשוב לשים דגש על הרגעים היפים למרות שגם בטיול יש לפעמים ימים קצת קשים ❤️
תהיו סבלניים – עם הילדים, עם בני הזוג ועם כל מי ששותף לחוויה המיוחדת הזו. למרות שהוא בסוף, זהו לדעתי הטיפ הראשון והחשוב ביותר.
מקווה שהטיפים האלו, שבאו ממטיילים ממש כמוכם, יעזרו לכולנו לנצל טוב יותר את הרגעים שלנו כמשפחה בטיול.
אני ממש ממליצה לקרוא גם את הפוסט "לטייל עם הילדים מבלי להשתגע" בו נמצאים חלק מהטיפים שכאן ועוד טיפים נוספים.