רשות הפארקים הלאומיים (National Park Service) היא רשות פדרלית (של כל מדינות ארצות הברית) הממונה על כ- 2000 אתרי טבע והיסטוריה ברחבי ארצות הברית, כולל הפארקים הלאומיים.
היא די דומה לרשות הטבע והגנים בישראל.
שימו לב – מלבד אתרי טבע והיסטוריה לאומיים (National Park) יש לכל מדינה בארצות הברית גם אתרי טבע והיסטוריה מדינתיים (State Parks) השייכים למדינה עצמה ולא לרשות הפדרלית, ולכן הכניסה אליהם היא בתשלום נפרד.
הנה כמה טיפים חשובים לפני שמגיעים לפארקים הלאומיים בארצות הברית:
1 – כנסו לאתר האינטרנט של הפארק הלאומי
לכל פארק לאומי בארצות הברית יש אתר אינטרנט ייעודי בו אפשר למצוא את כל המידע הנחוץ לביקור בפארק: עלויות, דרכי גישה, מסלולי טיול, מפות, איפה לישון ואיפה לאכול.
את רשימת האתרים של פרקי הטבע בארצות הברית אפשר למצוא באתר רשות הפארקים.
בנוסף – גם חיפוש בגוגל לפי שם הפארק יביא אתכם אל אתר הפארק (שימו לב שכתובת האתר מתחילה ב- nps.gov).
לפני ההגעה לפארק כנסו לאתר האינטרנט שלו ובדקו אם יש התראות מיוחדות של סגירת כבישים (בעיקר בחורף) ומסלולים.
2 – כנסו למרכזי המבקרים בפארקים הלאומיים בארצות הברית
כמעט לכל פארק לאומי בארצות הברית יש מרכז מבקרים בו ניתן להצטייד במפות והסברים, להתעדכן לגבי כבישים סגורים בפארק ולקבל המלצות. הריינג'רים במרכז המבקרים מכירים את הפארק מצויין ויודעים להמליץ לכל אחד על פי צרכיו.
בהרבה מרכזי מבקרים תצוגות שונות המספרות על החי והצומח, הגיאולוגיה וההיסטוריה במקום.
גם אם יש לכם כבר מסלול מסודר ואתם יודעים בדיוק איפה לטייל, כנסו למרכז המבקרים, קחו מפות ובקשו המלצות מהצוות.
3 – מחיר כרטיס לפארקים הלאומיים בארה"ב
הכניסה לרוב שמורות הטבע הארצות הברית הינה בתשלום. יש מעט שמורות טבע בהן הכניסה חינם.
עלות הכניסה לפארקים נעה בין 10$-35$ לרכב/קרוואן, תלוי בפארק. גם משך הזמן המותר לשהייה משתנה מפארק לפארק.
כאן אפשר לראות את עלות הכניסה לפארקים השונים לפי רשימת הפארקים >>
שימו לב – לכל פארק יש גם כרטיס כניסה שנתי המיועד לאותו פארק בלבד. זה לא המנוי השנתי של כל הפארקים.
4 – מנוי שנתי לפארקים הלאומיים
ניתן לרכוש כרטיס מנוי שנתי America The Beautiful Annual Pass בעלות של 80$ לרכב (נכון לינואר 2020), המאפשר כניסה חופשית לכ – 2000 אתרי הנופש הפדרליים בארצות הברית, כולל יערות לאומיים, שמורות של חיות בר, אתרים היסטוריים, פארקים הלאומיים בארצות הברית ועוד.
את הכרטיס ניתן לרכוש בפארק הראשון אליו מגיעים.
מתי כדאי לקנות את כרטיס המנוי לפארקים הלאומיים? מומלץ לרכוש את כרטיס המנוי במידה ותיכנסו ליותר מ 3-4 פארקים במהלך הטיול.
5 – תכנית פקח צעיר Junior Ranger – פעילות חינם לילדים
תכנית ג'וניור ריינג'ר (Junior Ranger) – מופעלת כמעט בכל הפארקים הלאומיים של ארצות הברית, ומיועדת לילדים צעירים. המטרה של התכנית היא, ללמוד על הפארק בצורה חוויותית.
במרכזי המבקרים מקבלים חוברת (בחינם או בתשלום סמלי, תלוי בפארק) אותה צריך למלא תוך כדי הביקור בפארק. עם הסיום חוזרים אל מרכז המבקרים, מראים לריינג'ים את החוברת ועוברים טקס השבעה קצר במהלכו מקבלים סיכה או תג של פקח צעיר מטעם רשות הפארקים הלאומיים של ארצות הברית.
מומלץ ביותר.
6 – תכנית ריינג'ים Ranger Programs – פעילות חינם לכל המשפחה
ברוב הפארקים מופעלת תכנית פעילויות ע"י הריינג'רים של הפארק.
התכנית כוללת סיורים, הרצאות, פעילויות מיוחדות ופעילויות לילדים. רוב הפעילויות הן ללא תשלום, חלקן בתשלום סמלי. זוהי דרך מצויינת לטייל בפארקים בצורה מודרכת, ולקבל מידע רב על ההיסטוריה, הגיאוגרפיה, התרבות, החי והצומח באזור בליווי סיפורים מעניינים.
אפשר להתעדכן ברשימת הפעילויות באתר האינטרנט של הפארק או במרכז המבקרים.
מידע נוסף על התכנית נמצא כאן >>
טיפים חשובים לפארקים בארצות הברית
את הטיפים הנפלאים האלו רשמו חברי קהילת ארצות הברית וקנדה ברכב או בקרוואן
- תשכחו מהסלולרי – ברוב הפארקים הלאומיים בארצות הברית אין קליטה סלולרית, וגם אם יש, היא חלשה ומוגבלת לאזורים המרכזיים בלבד, ולכן – מומלץ לנווט עם גוגל מאפ מגרסת האופליין שלו. הנה ההוראות להורדת המפות לטלפון (שימו לב שיש טאב לגרסת אנדרואיד וטאב לגרסת אייפון).
- הטיפ של Anne Moss: אל תעצבנו את הריינג'רים –להתייחס לכל ההנחיות ברצינות ולא לעצבן את הריינג'רים. שלא יביאו לכם ריינג'ר שוטר (ברצינות, יש ארבעה סוגי ריינג'רים וביניהם גם כאלו של שיטור).
- הטיפ של טניה: זיכרו, הטבע הוא דינמי –לא רק שיש הבדל משנה לשנה, יש הבדל גם מעונה לעונה. אחד יחשוב שפארק x מרהיב ביופיו, אחר לא יבין מה ההתלהבות הגדולה.
- הטיפ של טניה: העדיפו לינה בתוך הפארק – גם במחיר יותר גבוה (וכל אחד יקבע לעצמו את הרף, כמובן) וגם אם התנאים לא תואמים לשאר המלונות בטיול (לינה באוהל)
לינה בפארק הלאומי יוסמיטי >>
ניו המפשייר: לינה בהרים הלבנים >> - הטיפ של שלומי מרגלית: תפתחו את העיניים תסתכלו סביב – יש המון חיות מסביב , כמו למשל – שיצאנו מיוסמטי – חצה דב את הכביש , אם לא היינו עירניים – לא היינו רואים …
- הטיפ של דורון צמח: מלאו דלק מחוץ לשמורות – בחלק משמורות הטבע יש תחנות דלק. אממה, הן יקרות מאוד (אין תחרות). בנוסף – הן עלולות להיות סגורות אם מגיעים מחוץ לעונה.
- הטיפ של צוף מויססקו יפלח: קרווניסטים, הזמינו מקום מראש בקמפים בשמורות – כנסו לאתרי האינטרנט של השמורות והזמינו מקום כמה חודשים מראש (במיוחד ביוסמיטי, ילוסטון ועוד שמורות שבהן המבחר קטן או העונה קצרה). ככה תוכלו להבטיח את מקומכם.
- הטיפ של שירלי המר צפלוביץ': קחו מהריינג׳רים מפת נייר מפורטת, ואם יש את העלון או העיתון של הפארק. יש לא מעט הסברים כתובים שיכולים להיות מעניינים, ולעיתים גם תמונות של בעלי חיים וצמחים אופייניים שנחמד לחפש במסלולים.
נוסעים לארצות הברית בפעם הרשונה?
הנה פוסט במיוחד בשבילכם: ארצות הברית בפעם הראשונה – איפה לטייל?
איך אני שמחה שהגעתם לפוסט הזה 🙂
הכי אני נהנית לכתוב פוסטים שעוזרים לכם בתכנון הטיול בארצות הברית.
חשוב לדעת – לפעמים חלק מהקישורים לאטרקציות שייכים לתכנית שותפים. כלומר, כל רכישה שמתבצעת באמצעות קישורים אלו מזכה אותי בעמלה קטנה. ניסיתי למצוא עבורכם את המחירים הזולים ביותר, אולם בכל מקרה אני ממליצה לעשות השוואת מחירים. ראוי לציין שרוב הקישורים באתר אינם קישורי שותפים.
ומשהו אחרון לסיום – תזכרו תמיד: זו לא התכנית, זה התכנון.